A program résztvevői

Dr. Baktay Zelka és Dr. Baktay Miklós:

Közös pályafutásunkat párkapcsolat terapeutaként kezdtük. A mai napig foglalkozunk nehéz helyzetbe került házasságokkal, párkapcsolatokkal, a szakmai csúcsot azonban az élményekre építő családi- és párkapcsolat-gazdagítás jelenti számunkra.

Tapasztalataink szerint az ilyen formán együtt töltött idő nemcsak a jelenben értékes, de egyben felkészülés is a következő életszakaszra, s erőforrást jelentő jövőkép megalkotására nyújt lehetőséget.

Saját kapcsolatainkban kezdetektől építünk az élmények erejére. A házasságunk első időszakában még kettesben csínykedve nevettettük meg rokonainkat és barátainkat, egy évtizede pedig már Peti fiunkkal és Lili lányunkkal együtt is haszontalankodunk.

Visszatekintve az ilyen páros vagy családi haszontalankodások nagy része kifejezetten hasznosnak bizonyul. Csak arra kell rájönnünk, miért és miképpen.

Hisszük, hogy a szabályok és keretek fontosak a mindennapi életben. Meggyőződésünk, hogy mindennapi életünk szabályainak, kereteinek az értékét és értelmét éppen a belőlük való kilépések alkalmával éljük és értjük meg igazán.

Barkó HajnalBarkó Hajnal, szerkesztő és moderátor:

Háromgyermekes édesanya vagyok. Imádott családommal – férjemmel és három fiúnkkal – Pesthidegkúton élünk.

Eredeti foglalkozásomtól, a mérnökségtől elég messze kerültem.

Négy éve egy SóKuckót üzemeltetek Hidegkúton, ahol talpmasszázzsal, arctornával foglalkozom, jobb agyféltekét segítő rajztanfolyamokat tartok és természetesen várom a SóKuckóba érkező Kicsiket és Nagyokat.

Munkám során nagyon sok kisgyermekes családdal találkozom, így különösen érdekes számomra az a lehetőség, hogy részt vehetek a “Szülők kézikönyve” készítésében.

NelliDedics Kornélia, kismamajóga oktató, dúla, gyógymasszőr:

Két gyönyörű kislány édesanyja vagyok, anya, feleség.

Kertészmérnökként vágtam neki az önismereti útnak, amely hamar a jógához vezetett. 9 éve foglalkozom nőkkel, kismamákkal. A hozzám fordulóknak segítek közelebb jutni önmagukhoz, megismerni állandóan változó testüket-lelküket, felfedezni nőiességük valódi természetét, felismerni saját igényeiket a mindennapok során.

Dúlaként várandós nőket, családokat kísérek. A várandósság, a vajúdás, a szülés alatt és után érzelmi és gyakorlati támogatást nyújtok az édesanyáknak és édesapáknak. A közösen létrehozott, szeretetteli, támogató jelenlétben születhet meg egymás teljes elfogadása, a kisbaba örömteli, pozitív fogadása.

Szülésfelkészítő foglalkozásaimon a párok megismerhetik a szülés valódi természetét, tájékozódhatnak a szülészet körülményeiről  és lehetőségeiről a mai magyar viszonylatban, a lehetséges problémák alternatív megoldásairól, illetve gyakorlati segítséget kapnak, hogy megvalósítsák saját elképzeléseiket.

A várandós masszázs testi-lelki simogatás, törődés, és egyben szakszerű kezelés a változás hónapjaiban. Gyógymasszőrként a közös babavárást, az egymásra hangolódást támogatom. Pároknak indított masszázstanfolyamaimon a leendő édesanyák és édesapák elsajátíthatják az alapvető masszázsfogásokat és azok otthoni, biztonságos alkalmazását.

Honlapom: www.jogadula.hu