Család

Az elég jó szülőség fontos mozzanata a kiegyensúlyozott párkapcsolat, márpedig gyermek születése a család egészére mélyen kiható változásokat hoz magával: a kisbaba kielégíti az anya érintés-igényét, elvonja a megélhetés területéről, ahol az apa kezd fokozott aktivitásba, így a társas dimenzióban is ő képviseli a családot. Ha a férfi-nő kapcsolat  bármelyik szerepkörben kiegyensúlyozatlanná válik, a család meginog. A nagyszülők is keresik új szerepüket, a helyzet előhozza emlékeiket, saját szülői attitűdjeiket, saját nagyszüleik viselkedésformáit, így generációk viselkedését kell összhangba hozni. A megoldás keresését hátráltatja a társadalom elvárása, amely a „boldog szülők” homlokzat felhúzását támogatja.

Az ekképp gabalyodó probléma-szálak az évek során egyre nagyobb gombolyaggá nőnek, olyan –  látszólag kibogozhatatlan – ok-okozati összefüggéseket magukba foglalva, melyek jó esetben terapeutákhoz, rosszabb helyzetben ügyvédekhez vezetik a család valamelyik vagy valamennyi tagját.

Mi azoknak kínálunk segítséget és szakmai vezetést, akik a problémákról való panaszkodás helyett hajlandók aktívan tenni a család új egyensúly megtalálása érdekében. Nekik alkottuk meg az élményterápiát és családi kapcsolatgazdagító foglalkozásainkat.

Családdal, gyermekneveléssel kapcsolatos szakmai tapasztalatunk eredményeként körvonalazódtak a keretei nemcsak a családi kapcsolatgazdagító foglalkozásoknak, melyeket a hagyományos terápiánál hatékonyabbnak és a teljes család számára előnyösebbnek tartunk, hanem a Szülők kézikönyve programnak is, melynek létrehozásával arról szeretnénk élményt adni a szülők és nagyszülők számára, hogy az “igazságnál” (amelyből gyakran sok van) jóval fontosabb a szeretetteli együttműködés (benne rejlik, mennyire egy), és az egymásban meglelt öröm (mely reményeink szerint mind több lesz).

Találatok: 273