Mese: Aranyhaj kódex

8 000 Ft

Az Aranyhaj kódex családi alkotás, a Baktay házaspár két gyermekével közösen álmodta meg azt az időtlen, mégis aktuális világot, amely a maguk írta, klasszikus mese-történet hátteréül szolgál.
A mese első része egy derűs királyi udvart és egy jól működő párkapcsolatot mutat be. Ide születik a kis királylány, Aranyhaj, gyermekévei szeretetben, biztonságban telnek. Édesanyja halálával az egyensúly kibillen, ám a király és a kertészné együttműködésének hála újra stabilizálódik.
Mindaddig megmarad az új egyensúly, míg meg nem jelenik a klasszikus mesékből oly jól ismert mostoha-figura. Kezdetben mindenki csodálja az új királynét, egyedül Aranyhaj látja az igazi arcát.

A grandiózus mostohaanya őt előbb bántalmazza, majd identitásától, sőt, otthonától is megfosztja. A kislány a kertészéknél talál menedéket.
Az évek múlásával a mostoha valódi természetét a többiek is felismerik. Ahogy elfordulnak az undok, álnok és szeretetlen királynétól, úgy kezdik hiányolni Aranyhaj kedves, őszinte és szerető lényét.
A mese vége a nárcisztikus mostoha lelepleződik, elbukik. Aranyhaj a korábbinál is jobb pozícióban kerül vissza régi életébe: immár egy királyfi oldalán, akivel megismétlik édesapja és édesanyja pozitív párkapcsolati mintáját, mintegy újrajátszva és jó irányban tovább folytatva a történet kezdetét.
Az Aranyhaj kódex klasszikus formátumával, ismétlődő mintázataival, humorával egyszerre oldja a feszültséget és ad reményt a nehéz helyzetekben.

Leírás

Szerzők: Baktay Júlia, Baktay Miklós, Baktay Péter és Baktay Zelka
Kiadó: Rebann-Pszichogram
Oldalak száma: 56
Borító: CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS bársony kötés, aranyzott díszítés, sarokvédők, arany élmetszés
Méret: 22×30,5×1 cm
Súly: 490 gr
ISBN: 978-615-5985-02-7
Nyelv: MAGYAR

Találatok: 233