Baktay Miklós, Baktay Zelka, Popper Péter, Ranschburg Jenő: Szegény nők, szegény férfiak

2 000 Ft

Vajon él-e valahol a világban a nekünk való igazi – nő, vagy férfi – akit meg kellene találnunk? Talán sehol nincsen számunkra „teljesen kész” partner, aki karakterében, okosságában, érzelmeiben tökéletesen megfelel a vágyainknak. Ám, életünk során valószínűleg találkozni fogunk egy-két olyan férfival, vagy nővel, akiben benne van a lehetőség, hogy számunkra pótolhatatlan társ váljék belőle. Csakhogy az ilyen kapcsolatba nagyon sok szeretetet, elnézést, tapintatot, kompromisszumot, s legfőképpen türelmet kell belefektetni. Egy embert csak egészen lehet elfogadni, nem széthasítható: „Ez kell belőled, ez nem!”

S ami a legfontosabb: minden kapcsolatban jó és rosszabb periódusok váltják egymást. A megoldás nem az, hogy ha kiéleződik partnerünkkel a viszony, azonnal sértetten elmenekülünk, elválunk. Minden működő kapcsolat érték, amit nem szabad elherdálni, hanem meg kell próbálni túljuttatni a válságon.

Ezek az írások valamennyire segíthetnek ebben. S talán az is, ha néha elgondolkodunk a kétezer évvel ezelőtt élt Terentius mondásán: „Ember vagyok, semmi sem idegen tőlem, ami emberi.”

 

11 készleten

Leírás

Szegény nők, szegény férfiak

Szerzők: Baktay Miklós, Baktay Zelka, Popper Péter, Ranschburg Jenő
Sorozat-cím: Szimpozion – Az élet dolgai
Kiadó: Saxum
Oldalak száma: 202
Borító: puha kötés, ragasztott
Méret: 11,5×17,5×1,4 cm
Súly: 160 gr
ISBN: 978-963-248-069-5
Nyelv: MAGYAR

Találatok: 259