Utolsó példányok: Mesterkurzus – A megismerés útjai

4 000 Ft

“Négyéves a Mesterkurzus. Vannak állandó szereplői és meghívott előadói is – természettudósok, társadalomtudósok, pszichológusok, művészek. Elhatároztuk, hogy feltétlen őszinteséggel beszélünk a mindennapi élet fontos és aktuális kérdéseiről. Nem lepleztük a racionális megközelítés gyakori kudarcát sem, és ha kellett, ismertettük az ezoterikus iskolák és a vallások adott témára vonatkozó tanításait is. Minden tudományos gőgöt félretéve kötelességünknek éreztük, hogy bepillantást engedjünk a “nem tudás” hatalmas birodalmába is. Nem kizárt, hogy mindezzel néha szemléleti zűrzavart hoztunk létre, ám mi nem az “egy és oszthatatlan” igazságról beszéltünk, hanem a megismerés rögös útjairói. Úgy véljük, alapvető emberi próbatétel, hogy a hazug mítoszok helyett el tudjuk-e viselni az élet sokszor gyötrő bizonytalanságait.
A Mesterkurzus előadásait a Saxum Kiadó 2006-ban – akárcsak a korábbi években – önálló tematikus kötetekben jelentette meg.
Könyvünk ezek újraszerkesztett anyagából nyújt át egy válogatást. Fogadják érdeklődéssel és szeretettel!”

Popper Péter

Elfogyott

Leírás

Mesterkurzus – A megismerés útjai

Szerzők: Bagdy Emőke, Baktay Miklós, Baktay Zelka, Csányi Vilmos, Csepeli György, Csernus Imre, F. Várkonyi Zsuzsa, Horváth Zoltán, Kalo Jenő, Kígyós Éva, Lux Elvira, Matolcsi-Papp Zoltán, Mireisz László, Mohás Lívia, Pándy Mária, Popper Péter, Ranschburg Jenő, Sári László, Tari Annamária, Váradi Tibor, Wéber Péter
Kiadó: Saxum Kiadó-Affarone Kft.
Kötés típusa: Fűzött keménytáblás
Oldalszám: 471 oldal
Méret: 21 cm x 15 cm
Súly: 640 g
ISBN: 978-963-7168-94-9
Nyelv: Magyar

Találatok: 191