Baktay Zelka, Baktay Miklós, Csernus Imre, Kalo Jenő, Popper Péter: Boldogtalan kapcsolatok

2 000 Ft

Amikor híre ment, hogy a Mesterkurzus következő témája a “Boldogtalan Kapcsolatok”, a jegyek napok alatt elfogytak, sokan be sem fértek a Belvárosi Színházba. Miért? Ilyen sokan élünk boldogtalan kapcsolatban? És mi a boldogság? Létezne egy ilyen állandó állapot? Lehet elhatározni a boldogságot? Netán a boldogság egy váratlanul felragyogó extatikus állapot, ami rövid időre is csak akkor jön létre, ha minél lazább az ember lelke?

És sok-sok további kérdés: Vajon mindenkinek jár a boldogság,mondjuk “alanyi jogon”? Vagy kegyelmi állapot? S ha valaki már volt boldog, okosan teszi-e, ha újra hajszolni kezdi ezt az élményt, meglévő kapcsolatait lerombolva? Fellini egyik filmjében egy szerzetes lábához borul a főszereplő: Atyám, nem vagyok boldog! Mire a szerzetes meglepődve: Hol olvastad azt édes fiam, hogy neked boldognak kell lenni?

Vajon mit gondol erről az orvos, a teológus, a pszichológus és az író? Tudnak-e válaszolni ezekre a kérdésekre, vagy csak latolgatnak? Mit lehet tenni a boldogságért? Töprengjünk együtt!

6 készleten

Leírás

Boldogtalan kapcsolatok: döntés, felelősség, gyávaság

Szerzők: Baktay Zelka, Baktay Miklós, Csernus Imre, Kalo Jenő, Popper Péter
Sorozat-cím: Mesterkurzus – Az élet dolgai
Kiadó: Saxum
Oldalak száma: 155
Borító: puha kötés, ragasztott
Méret: 11,5×17,5×1,2 cm
Súly: 110 gr
ISBN: 978-963-248-010-7
Nyelv: MAGYAR

Találatok: 315