Dr. Baktay Zelka, Dr. Baktay Miklós: Párkapcsolati krízisek (e-könyv)

1 500 Ft

A párkapcsolat velejárói a konfliktusok. A konfliktusok halmozódása krízishez vezethet. A népi megfigyelés szerint hét évente. A párkapcsolati terápiás gyakorlat szerint hét plusz-mínusz kettő a helyes érték.

A szerzőpár szlogenje: krízis pedig van, a kérdés, hogyan jövünk ki jobban belőle, mint ahogy belementünk? Az esetek nagy részében úgy, hogy jobban jövünk ki egymással. Szakszerűbben: nagyobb felületen alakítunk ki közös identitást. Egyszerűbben: többször mondjuk én helyett azt, hogy mi.

A krízis gyakori kimenetele, hogy mindketten kilépnek a kapcsolatból. Ez azonban akkor szokott törvényszerűen előfordulni, ha már többen vannak benne. A kérdés itt az: Hogyan jövünk ki jobban belőle, mint ahogy belementünk? A könyv arra is hoz példát, hogyan képesek békében együtt élni azok, akik már elátkozták egymást.

A szerzők egyik erőssége, hogy az okokkal csak annyiban foglalkoznak, amennyiben feltárásuk segít a megoldásban, a továbblépésben. Ebből következik másik erősségük: a lélektani hitelességgel megírt történetek a hiba és hibás keresése helyett az eredeti jószándékot igyekeznek megtalálni. Terápiás gyakorlatukban és könyvükben egyaránt kerülik a kész megoldásokat. Arra törekszenek, hogy egyedi és kreatív megoldások felkutatását támogassák. A Miért nem megy? – helyett úgy teszik fel a kérdést: Mi kell ahhoz, hogy menjen?

A könyvet azoknak is ajánljuk, akik szakmai szempontból érdeklődnek az új generációs pszichológia párkapcsolat-felfogása iránt.

Leírás

Párkapcsolati krízisek Hogyan jöttünk ki jól?

Szerzők: Dr. Baktay Miklós és Dr. Baktay Zelka
Kiadó: Pszichogram
Oldalak száma (pdf): 175
ISBN 978-615-6034-00-7
Nyelv: MAGYAR

Olvass bele: e-pubmobipdf

Találatok: 150